Zwembad aanvullen en ringbalk storten - Mooizwembaden.nl
Voor het mooiste zwembad in de tuin!
Vraag brochure aan
Terug naar het Kenniscentrum

Zwembad aanvullen en ringbalk storten

Alle berichten

Wanneer het zwembad op de betonnen vloer is geplaatst en het leidingwerk zorgvuldig is aangesloten, is het tijd voor de volgende stap in het installatieproces: het aanvullen van het zwembad met stabilisatiezand. Dit proces is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat uw zwembad stevig en veilig staat, zonder dat de wanden naar binnen of buiten buigen. In dit artikel bespreken we hoe dit proces in zijn werk gaat en waarom stabilisatiezand van groot belang is.

Het aanvullen van stabilisatiezand rondom uw zwembad is een kritische stap in het installatieproces. Dit proces moet nauwkeurig worden uitgevoerd, omdat een foutieve uitvoering kan leiden tot ernstige structurele problemen in de toekomst. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat de betonnen vloer en wanden van uw zwembad gelijkmatig worden ondersteund, wat het zwembad stabiliteit en duurzaamheid geeft.

Om dit proces soepel te laten verlopen, maakt Mooi zwembaden gebruik van een tankwagen met kraanwater. Het kraanwater wordt gelijktijdig met het aanvullen van het stabilisatiezand in het zwembad gebracht. Dit zorgt ervoor dat het proces snel en efficiënt verloopt en garandeert dat er altijd voldoende water beschikbaar is. Het juiste evenwicht tussen zand en water is cruciaal voor een goede stevigheid.

Het aanvullen van stabilisatiezand is van groot belang om structurele problemen te voorkomen. Als het zand niet gelijkmatig wordt verdeeld en aangevuld, kunnen de wanden van het zwembad naar binnen of buiten buigen. Dit kan leiden tot lekkages, scheuren in de constructie en aanzienlijke schade aan uw zwembad, en natuurlijk wilt u ook een mooi ogend resultaat. Daarom is het cruciaal dat dit proces met uiterste precisie wordt uitgevoerd.

Na het aanvullen van het zwembad kan worden overwogen om een betonnen ringbalk te storten. Dit is een betonnen rand die rondom het zwembad wordt gegoten en ongeveer 25 cm breed is. De ringbalk is vooral nuttig als u van plan bent om traditionele randtegels te gebruiken. Deze randtegels kunnen na het storten op de ringbalk worden gelijmd, waardoor de kans op toekomstig losraken minimaal is. Voor optimale versterking adviseren wij een ringbalk met een formaat van 25 x 25 cm en versterking met wapeningsstaal.

Wij verzorgen ook alleen het aanvullen van het zwembad. Meer weten of een prijs ontvangen? Neem dan contact op met ons!

Op zoek naar advies?

Vraag het onze specialisten

Gerelateerde onderwerpen

Wij helpen u verder

Neem vandaag de eerste stap

Op onze website kunt u met onze configurator geheel vrijblijvend eenvoudig uw zwembad samenstellen. Door te variëren in grootte en opties kunt u uw zwembad samenstellen die aan uw wensen voldoet.

Nadat u uw zwembad heeft samengesteld nemen wij contact met u op om de offerte door te nemen en eventueel een advies- en inmeet afspraak in te plannen.