Hoe werkt een zwembad warmtepomp? - Mooizwembaden.nl
Voor het mooiste zwembad in de tuin!
Vraag brochure aan
Terug naar het Kenniscentrum

Hoe werkt een zwembad warmtepomp?

Alle berichten

Een essentieel onderdeel voor het verwarmen van een zwembad is een warmtepomp. Deze zijn in de huidige tijd energiezuinig, stil, zeer efficiënt en gemakkelijk in het gebruik. Maar hoe werkt een warmtepomp van een zwembad eigenlijk? Wij leggen het je uit!

Warmte-overdracht

De warmtepomp voor het zwembad werkt via het principe warmte-overdracht. Simpel gezegd houdt dit in dat de warmtepomp warmte haalt uit lucht in de omgeving. Deze warmte wordt vervolgens in het water getransporteerd naar het zwembad. Een koelmiddel zorgt ervoor dat de warmte in de lucht absorbeert en vervolgens via compressie in het water terecht komt.

warmtepomp - energiezuinig - hoe werkt een warmtepomp

Compressie

Als de warme lucht in de warmtepomp komt, zorgt een compressor ervoor dat de warmte zoveel mogelijk in een kleine ruimte getransporteerd kan worden. Hierdoor past er meer lucht, dus meer warmte in de warmtepomp waardoor deze zeer efficiënt werkt. De warmte wordt afgegeven aan het koude water dat door de warmtepomp stroomt.

Functionaliteit

De warmtepompen voor een zwembad zijn zo ontworpen, dat zij ook bij lagere temperaturen goed kunnen functioneren. Zo kun je eenvoudig je zwemseizoen verlengen en zwem je tegenwoordig zelfs van begin april tot en met midden oktober in heerlijk warm water!

Energiezuinig

Een warmtepomp is dan ook een hele goede manier om je water op een energiezuinige manier te kunnen verwarmen. Dit komt omdat de warmtepomp dus de warmte uit de lucht gebruikt om het water te verwarmen, in plaats van het gebruik van elektriciteit om op te warmen, of gas.

warmtepomp zwembad - werking warmtepomp - lucht warmtepomp

Milieuvriendelijk

Bovendien is een warmtepomp ook een milieuvriendelijke manier van verwarmen van het zwembad. De warmtepomp verwarmd namelijk door hernieuwbare energiebronnen (lucht). Dit is energie die constant aangevuld wordt vanuit de natuur. De warmtepomp maakt dus geen gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas.

Op zoek naar een energiezuinige, milieuvriendelijke, stille manier om je zwembad te verwarmen? Wij hebben tientallen warmtepompen in onze webshop. Hierdoor is er altijd een warmtepomp te vinden die bij jou past!

Op zoek naar advies?

Vraag het onze specialisten

Gerelateerde onderwerpen

Wij helpen u verder

Neem vandaag de eerste stap

Op onze website kunt u met onze configurator geheel vrijblijvend eenvoudig uw zwembad samenstellen. Door te variëren in grootte en opties kunt u uw zwembad samenstellen die aan uw wensen voldoet.

Nadat u uw zwembad heeft samengesteld nemen wij contact met u op om de offerte door te nemen en eventueel een advies- en inmeet afspraak in te plannen.