Wat is het verschil tussen Polypropyleen en HDPE? - Mooizwembaden.nl
Voor het mooiste zwembad in de tuin!
Vraag brochure aan
Terug naar het Kenniscentrum

Wat is het verschil tussen Polypropyleen en HDPE?

Alle berichten

Ben je opzoek naar een zwembad in de tuin? Maar weet je niet welk materiaal of type zwembad je moet kiezen? De zwembaden van tegenwoordig worden vaak gemaakt van Polypropyleen en HDPE. Maar wat is het verschil tussen deze twee materialen nou eigenlijk? Wij leggen het je uit!

Monoblock
Mooi zwembaden levert monoblock zwembaden van het materiaal Polypropyleen. Zowel Polypropyleen als HDPE wordt gebruik voor het maken van monoblock zwembaden. Beide soorten zwembad staan bekend om hun strakke, moderne design, met perfect afgewerkte lasnaden.

verschil pp en hdpe - polypropyleen zwembad

Polypropyleen
Polypropyleen is een hard kunststof wat licht van gewicht is, duurzaam en heeft een hoge weerstand tegen UV-straling. Dit houdt in dat een Polypropyleen zwembad goed tegen chloor en andere chemicaliën kan voor het wateronderhoud en het materiaal daar niet van verkleurd of vervaagd in tegenstelling tot HDPE. De Polypropyleen zwembaden van Mooi zijn gemaakt van 8 millimeter dik Polypropyleen. Het materiaal is bovendien door en door gekleurd.

Flexibel
Polypropyleen is een flexibel materiaal. Het is hierdoor makkelijker om zwembaden volledig naar wens te ontwerpen en ook te bouwen. Doordat Polypropyleen eenvoudig gevormd en gelast kan worden, kunnen de zwembaden volledig op maat gemaakt worden en precies worden ingedeeld naar de wensen die je hebt. HDPE zwembaden daarentegen hebben minder flexibiliteit, waardoor het lastiger is om bepaalde vormen of indelingen goed te kunnen lassen.

polypropyleen zwembad of hdpe

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk
Polypropyleen is een glad materiaal, waardoor vuil niet goed aan het materiaal kan hechten. Hierdoor is het zwembad goed schoon te houden en kost dit weinig werk. Helemaal in combinatie met een zwembadrobot.

Ook is Polypropyleen een enorm duurzaam materiaal. Het is enorm sterk, UV-bestendig en is erg goed bestand tegen zowel lage als hoge temperaturen. Dit zorgt ervoor dat u decennialang van uw Polypropyleen zwembad kan genieten.

polypropyleen of hdpe bad

HDPE
HDPE staat voor High Density Polyethyleen. Net als bij Polypropyleen wordt dit materiaal gelast in de fabriek en komt het zwembad in één geheel aan bij de klant. Tevens kunnen hier speciale afmetingen gemaakt worden, maar is zoals aangegeven het lassen en vormen van het materiaal moeilijker dan bij Polypropyleen.

Temperatuur
HDPE is ook goed bestand tegen lage temperaturen, maar wat minder goed tegen hogere temperaturen ten opzichte van Polypropyleen. Ook is het zo dat een HDPE zwembad vervaging van kleur kan krijgen, waar Polypropyleen kleurvast is.

polypropyleen beter dan hdpe zwembad

Een zwembad in je tuin doe je, als je in dezelfde woning blijft wonen, hopelijk maar eenmaal. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een zwembad van het beste materiaal, wat makkelijk te onderhouden is en levenslang meegaat. Met een Polypropyleen zwembad kies je voor een zwembad voor het leven, welke je zelf gemakkelijk samen kan stellen in onze configurator.

Op zoek naar advies?

Vraag het onze specialisten

Gerelateerde onderwerpen

Wij helpen u verder

Neem vandaag de eerste stap

Op onze website kunt u met onze configurator geheel vrijblijvend eenvoudig uw zwembad samenstellen. Door te variëren in grootte en opties kunt u uw zwembad samenstellen die aan uw wensen voldoet.

Nadat u uw zwembad heeft samengesteld nemen wij contact met u op om de offerte door te nemen en eventueel een advies- en inmeet afspraak in te plannen.