Vergunning nodig voor een zwembad in de tuin? - Mooizwembaden.nl
Voor het mooiste zwembad in de tuin!
Vraag brochure aan
Terug naar het Kenniscentrum

Vergunning nodig voor een zwembad in de tuin?

Alle berichten

Een zwembad is een geweldige toevoeging aan je tuin. Echter is het altijd goed om te bepalen of je een vergunning nodig hebt voor een zwembad in je tuin. In dit artikelen nemen we je mee in de verschillende factoren die bepalen of je deze wel of niet nodig hebt. Het is goed om te weten dat er in de meeste gevallen geen omgevingsvergunning nodig is voor een zwembad in de tuin.

Diepte van het zwembad

De zwembaden van Mooi zwembaden zijn standaard anderhalve meter diep. Dit is aanpasbaar naar wens, maar een zwembad met een diepte van 150 centimeter is een gangbare diepte. In de meeste gevallen graaf je dan een gat met een diepte van ongeveer 175 centimeter. Meestal hoef je bij het graven onder de twee meter geen vergunning aan te vragen. Meer informatie over het gat graven vind je hier.

gat graven - vergunning zwembad nodig - diepte gat zwembad

Locatie

Bij het graven van het gat en/of het plaatsen van het zwembad is het goed om minimaal een halve meter van de erfgrens af het zwembad te plaatsen. Het kan in sommige gevallen zo zijn dat je toestemming nodigt hebt van je buren voordat je begint met de werkzaamheden.

Overige zaken

Er zijn nog andere gevallen van toepassing waardoor je misschien een vergunning nodig hebt voor het zwembad. Dit kan zijn als je woonachtig bent in een monumentaal pand, een zwembad wil aanleggen met een overkapping, het zwembad is in strijd met het bestemmingsplan in uw omgeving, het wonen in de buurt van water of voordat u het zwembad gaan plaatsen dient er eerst wat anders gesloopt te worden.

Controleren

Het is altijd wel verstandig om te controleren of je een vergunning nodig hebt voor het het hebben van een zwembad. Doe dit voordat er wordt begonnen met de werkzaamheden. Via het Omgevingsloket kun je gemakkelijk in een aantal minuten een vergunningscontrole doen.

Alles gecheckt? Vergunning geregeld of was dit helemaal niet nodig? Configureer dan snel je zwembad in onze zwembadconfigurator!

Op zoek naar advies?

Vraag het onze specialisten

Gerelateerde onderwerpen

Wij helpen u verder

Neem vandaag de eerste stap

Op onze website kunt u met onze configurator geheel vrijblijvend eenvoudig uw zwembad samenstellen. Door te variëren in grootte en opties kunt u uw zwembad samenstellen die aan uw wensen voldoet.

Nadat u uw zwembad heeft samengesteld nemen wij contact met u op om de offerte door te nemen en eventueel een advies- en inmeet afspraak in te plannen.