Frequentie gestuurde filterpomp zwembad - Mooizwembaden.nl
Voor het mooiste zwembad in de tuin!
Vraag brochure aan
Terug naar het Kenniscentrum

Frequentie gestuurde filterpomp zwembad

Alle berichten

Frequentie gestuurde filterpompen voor zwembad worden de laatste jaren veel verkocht. Deze zwembadfilterpomp is een stuk zuiniger dan de standaard filter-pomp die op een hogere snelheid draait. Doordat de snelheid van de frequentie-pomp aangepast kan worden aan de filter behoefte, draait deze op een veel lager toerental waardoor er minder weerstand is en de pomp hierdoor zeer zuinig zijn werk doet. Dit kan jaarlijks 40 tot 60% aan energieverbruik schelen.

De pompsnelheid of het debiet is eenvoudig te regelen via het menu. Zo kan de zwembadfilterpomp op het moment van terugspoelen/ schoonspoelen van de de filter ingesteld worden op een hoog debiet en tijdens filtreren op de energiezuinige stand.  Doordat de filter pomp doorgaans op een laag toerental draait is deze ook een stuk stiller. Hierdoor wordt het water van uw Polypropyleen zwembad stil en goed gezuiverd.

Op zoek naar advies?

Vraag het onze specialisten

Gerelateerde onderwerpen

Wij helpen u verder

Neem vandaag de eerste stap

Op onze website kunt u met onze configurator geheel vrijblijvend eenvoudig uw zwembad samenstellen. Door te variëren in grootte en opties kunt u uw zwembad samenstellen die aan uw wensen voldoet.

Nadat u uw zwembad heeft samengesteld nemen wij contact met u op om de offerte door te nemen en eventueel een advies- en inmeet afspraak in te plannen.