Wat kost een zwembad? - Mooizwembaden.nl
Voor het mooiste zwembad in de tuin!
Vraag brochure aan
Terug naar het Kenniscentrum

Wat kost een zwembad?

Alle berichten

Ben je benieuwd naar de kosten van een zwembad? Een zwembad is eigenlijk vergelijkbaar met een auto. Beiden hebben basiscomponenten, maar het merk, de afwerking en de mate van luxe zijn volledig aanpasbaar naar jouw voorkeuren. Naast de kosten van het zwembad zelf, zijn er ook andere financiële aspecten om rekening mee te houden, zoals de bouwkundige kosten en eventuele aanpassingen aan de tuin.

Gat graven en betonnen vloer storten

Om te beginnen moet er een gat gegraven worden voor het zwembad. De kosten voor het uitgraven en afvoeren van de grond kunnen enorm variëren per gemeente. Vervolgens wordt er een betonnen vloer gestort. Het kan zijn dat uw ligging van de tuin op een plek ligt waar veel last is van grondwater of een drassige grond waar kans is op verzakking, wij zullen dan ook aanraden om te kiezen voor heipalen, deze palen zorgen voor een goede stabiliteit van de betonnen vloer. 

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de betonnen vloer met de druk van het water gaat zakken. Bij Mooi zwembaden worden de zwembaden altijd op een betonnen vloer met wapening geplaatst.

Aanvullen met stabilisatiezand

Zodra het zwembad op zijn plek staat en de aansluitingen zijn gemaakt, wordt het zwembad volledig aangevuld met stabilisatiezand en een tankwagen met drinkwater. Deze stap is vanwege de stabiliteit en duurzaamheid van groot belang. Word er gekozen voor een traditionele randtegel dan wordt er aangeraden om een betonnen ringbalk te storten om te voorkomen dat de randtegel losraakt of los vriest tijdens de wintermaanden.

Technische ruimte

De technische apparatuur van het zwembad wordt geplaatst in een technische ruimte. Hoewel deze ruimte niet persé vorstvrij hoeft te zijn, is dit wel aan te raden. De zwembadtechniek vertegenwoordigt namelijk aanzienlijke kosten, en hoe beter deze wordt beschermd, des te langer gaat deze mee. Het waarborgen van de levensduur van de technische apparatuur is van groot belang voor het behoud van je zwembad.

Verschillende factoren

De uiteindelijke kosten van een zwembad zijn sterk afhankelijk van twee belangrijke factoren: de grootte van het zwembad en de keuze van zwembadtechniek, deze bestaat bij Mooi zwembaden uit betrouwbare en goede merken. Mooi zwembaden streeft naar kwaliteit en onderscheidt zich op de markt door zwembaden te voorzien van de nieuwste technologieën waaronder ultra strakke lastechnieken en hoogwaardige afwerking van de verzonken inbouwdelen.

Na het plaatsen

Zodra het zwembad aan de zwembadzijdig klaar is, kan de aandacht worden verlegd naar de tuin. De kosten voor de verbouwing van de tuin zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wordt er alleen gekozen voor het plaatsen van het zwembad met een randtegel, of moeten er grotere aanpassingen aan de hele tuin worden gedaan? Deze keuzes zullen invloed hebben op de totale kosten.

Wensen en behoeften

Het is belangrijk om te beseffen dat de kosten van een zwembad aanzienlijk kunnen variëren, afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften. Bij Mooi zwembaden kun je jouw ideale zwembad samenstellen en wij kunnen je in het gehele traject in contact brengen met één van onze partners, die je kunnen helpen bij het maken van een plan voor jouw droomtuin.

Kortom, de kosten van een zwembad zijn maatwerk en afhankelijk van vele variabelen. Het is van essentieel belang om jouw specifieke wensen en behoeften te bespreken een van onze specialisten, zodat zij je kunnen voorzien van een nauwkeurige schatting en begeleiding bij het realiseren van jouw droomzwembad.

Zelf je zwembad samenstellen? Gebruik hiervoor onze configurator en binnen enkele minuten ontvang je een gepersonaliseerde offerte in je mailbox! Uiteraard kan je ook contact opnemen.

Op zoek naar advies?

Vraag het onze specialisten

Gerelateerde onderwerpen

Wij helpen u verder

Neem vandaag de eerste stap

Op onze website kunt u met onze configurator geheel vrijblijvend eenvoudig uw zwembad samenstellen. Door te variëren in grootte en opties kunt u uw zwembad samenstellen die aan uw wensen voldoet.

Nadat u uw zwembad heeft samengesteld nemen wij contact met u op om de offerte door te nemen en eventueel een advies- en inmeet afspraak in te plannen.