Hoe werkt een infraroodcabine? - Mooizwembaden.nl
Voor het mooiste zwembad in de tuin!
Vraag brochure aan
Terug naar het Kenniscentrum

Hoe werkt een infraroodcabine?

nfraroodstraling dringt diep door in de bovenste huidlaag zonder deze te verhitten, wat resulteert in een aangename dieptewarmte die door het lichaam wordt geabsorbeerd. Deze warmte stimuleert een verbeterde bloedcirculatie en verhoogt de doorbloeding van de huid. Bovendien leidt de verwijding van bloedvaten in het onderliggende vetweefsel tot een betere doorbloeding van dit weefsel.

De dieptewarmte heeft ook een gunstig effect op vetcellen, waarbij opgeslagen vetzuren worden gemobiliseerd en via het lymfesysteem uit het lichaam worden afgevoerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen het lichaam verlaten, wat bijdraagt aan een gezondere algehele conditie.

Tijdens deze infraroodsessie kan de hartslag enigszins toenemen, waardoor het lijkt op een lichte vorm van passieve fitnesstraining. Dit biedt voordelen voor het cardiovasculaire systeem en kan dienen als een ontspannende en revitaliserende ervaring.

Bovendien kan een bezoek aan de infrarood sauna na het sporten dienen als een effectieve coolingdown-methode, waardoor de kans op spierpijn aanzienlijk wordt verminderd.

Op zoek naar advies?

Vraag het onze specialisten

Gerelateerde onderwerpen

Wij helpen u verder

Neem vandaag de eerste stap

Op onze website kunt u met onze configurator geheel vrijblijvend eenvoudig uw zwembad samenstellen. Door te variëren in grootte en opties kunt u uw zwembad samenstellen die aan uw wensen voldoet.

Nadat u uw zwembad heeft samengesteld nemen wij contact met u op om de offerte door te nemen en eventueel een advies- en inmeet afspraak in te plannen.